T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / MERKEZ - Tokat Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

“Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi projesi okulumuzda uygulanmaya başlamış ve tüm hızıyla devam etmektedir.

       2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi örgencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle, belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen örgenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir.

     Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yasam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi okulumuzda  uygulanmak üzere hayata geçirilmiştir.

23-08-202323-08-202323-08-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.08.2023 - Güncelleme: 23.08.2023 16:54 - Görüntülenme: 65
  Beğen | 0  kişi beğendi