TOKAT / MERKEZ - Tokat Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı öğrendi ve öğretmenlerimi tarafından yapılmıştır. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Okul Müdürü Erdem Dağhan, rehber öğretmen Sena Şahin, Sosyal bilgiler öğretmeni Feryal Karaman Erasmus projesi kapsamında Polonya’ya iş başı gözlem ziyaretinde bulundular.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun. Nice 100 Yıllara...

Eyl

Mevlid kandili okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan etkinliklerle kutlandı.

Ağu

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi projesi okulumuzda uygulanmaya başlamış ve tüm hızıyla devam etmektedir.

2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi örgencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle, belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen örgenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yasam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi okulumuzda  uygulanmak üzere hayata geçirilmiştir.

Değerli Anne ve Babalar!

Okulumuz tüm paydaşlarıyla aynı çatı altında bulunmaktan mutluluk duyan, her güzel işi en güzel şekilde yapmaya odaklanmış,özgür düşünen , sağduyulu, güzel ahlaklı, sağlıklı,huzurlu,hayırlı nesiller yetiştirmeye çalışan eğitim ve kültür yuvası bir kurumdur.

2021-2022 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtlarımız başlamıştır.Kontenjanlarımız dolmadan 5.sınıfa başlayacak değerli kız ve erkek öğrencilerimizle sizleri okulumuza bekliyoruz.

Duyurular bölümünden 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Kayıt Formunu doldurarak öğrencimizin kaydını yapabilirsiniz.

May

19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesi, bu topraklarda sonsuza kadar yanmaya devam edecektir.

Bizlere kutlu bir zafer, şanlı bir vatan bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Nis

Şanlı tarihimizde İstiklâl ve istikbal mücadelemizin sembolü, aziz milletimizin iradesinin tecellisi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 101'inci yıl dönümünü ve istikbâlimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ilk günkü heyecan ve ruhla, tüm Türkiye tek yürek kutluyoruz.

Egemenliğin kayıtsız, şartsız millete verilmesinde imzası olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle yad ediyoruz.

En değerli varlığımız sevgili çocuklarımız; sizler kahraman bir milletin evlatları olarak ülkemizin yarını, umudu, en büyük zenginliğisiniz. Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla sizler taşıyacaksınız.

Tüm dünya ile eş zamanlı olarak mücadele ettiğimiz koronavirüs salgını sebebiyle, 23 Nisan'ın ruhuna uygun nice güzelliği evlerinizden inşa edeceğinize tüm kalbimizle inanıyoruz.

Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklarımıza sağlıklı günler ve başarılı bir gelecek diliyoruz.

Mrt

KTS Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı şubat-mart ayları kapsamında okulumuzda akademik başarıyı artırma,LGS hazırlık çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları, etkili  rehberlik ve kariyer planlama faaliyetleri tüm hızıyla devam etmektedir.

2020-2021 eğitim öğretim yılı KTS öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanı şubat-mart ayları kapsamında okulumuzda akademik başarıyı artırma çalışmaları yapılan planlama dahilinde devam etmektedir. Bu kapsamda LGS hazırlık çalışmaları uzaktan ve yüz yüze planlı bir şekilde yürütülmektedir. Destekleme ve yetiştirme kursları devam etmekte haftada bir değerlendirme sınavı yapılmaktadır. Rehberlik öğretmenimiz tarafından öğrenciler bire bir aranmakta,velilerle sürekli iletişim kurulmaktadır.Bu şekilde etkili rehberlik ve kariyer planlama faaliyetleri tüm hızıyla devam etmektedir.

Kas

KTS Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı kapsamında ekim-kasım aylarında İç ve dış paydaşların katılımıyla sağlıklı ve güvenli öğrenme ortamları oluşturma, eğitim ortamlarının ve fiziki altyapının iyileştirilmesi, zenginleştirilmesi ve etkin bir şekilde kullanımı hususunda çalışmalar yapıldı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı KTS öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanı ekim-kasım ayları kapsamında sağlıklı ve güvenli öğrenme ortamları oluşturma, eğitim ortamlarının ve fiziki altyapının iyileştirilmesi, zenginleştirilmesi ve etkin bir şekilde kullanımı hususunda öğretmenlerimiz ve diğer paydaşlarımızla istişareler yapıldı. Bu kapsamda Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme Kılavuzuna uygun hazırlık ve çalışmalar hızla başlamış ve tamamlanarak  okulumuz "Okulum Temiz" belgesini almaya hak kazanmıştır. Böylece okulumuzda sağlıklı ve güvenli öğrenme ortamları oluşturulmuştur. Eğitim ortamı ve fiziki durum iyileştirilmiştir. Diğer taraftan okulumuz bahçesine tek potalı basketbol sahası yapılmıştır.